Ministrul român de Externe: Alegerile prezidenţiale din Rusia nu au fost nici corecte, nici democratice, nici libere

Alegerile prezidenţiale din Rusia nu au fost „nici corecte, nici democratice, nici libere”, a declarat, luni, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, înainte de participarea la Consiliul şefilor diplomaţiilor din UE, care are loc la Bruxelles, transmite Agerpres.

„Nu e nevoie să comentez rezultatele alegerilor prezidenţiale din Rusia. Ştim cu toţii că aceste alegeri nu au fost nici corecte, nici democratice, nici libere. România condamnă organizarea alegerilor prezidenţiale din Rusia în teritoriile anexate ilegal din Ucraina, dar şi din regiuni din Republica Moldova – Transnistria sau din Georgia – Osetia de Sud sau Abhazia, acestea fiind făcute cu încălcarea dreptului internaţional”, a afirmat Odobescu.

Ea a condamnat, de asemenea, recentele atacuri ruse asupra Ucrainei şi a vorbit despre necesitatea susţinerii ţării vecine.

„Ce este foarte important şi urgent este susţinerea militară a UE şi salut adoptarea fondului de sprijin pentru Ucraina. Este un important pas înainte în ceea ce priveşte acordarea Ucrainei muniţiei şi echipamentelor militare foarte necesare”, a transmis ministrul român.

Ea a adăugat că România susţine adoptarea unui nou pachet de sancţiuni, al paisprezecelea, împotriva Rusiei.

„Este foarte important, pentru a limita capacitatea Rusiei de a ataca Ucraina. România susţine şi adoptarea de noi sancţiuni împotriva Rusiei în domeniul drepturilor omului”, a completat Luminiţa Odobescu.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media