ROPRES

Ministrul Petre Daea: În România, din nefericire, temperaturile ridicate, lipsa apei din sol, seceta pedologică practic au ocupat toată ţara. Nu există niciun colţişor din ţară în care să nu avem secetă pedologică

Distribuiți acest articol!

Ministrul Agriculturii, Petre Daea a anunţat, miercuri, în şedinţa de Guvern, că în România, din nefericire, temperaturile ridicate, lipsa apei din sol, seceta pedologică practic au ocupat toată ţara. Nu există niciun colţişor din ţară în care să nu avem secetă pedologică, a mai spus el.

”Situaţia actuală se prezintă astfel, în România, din nefericire, temperaturile ridicate, lipsa apei din sol, seceta pedologică practic au ocupat toată ţara. Nu există niciun colţişor din ţară în care să nu avem secetă pedologică”, a spus ministrul.

Petre Daea a arătat că fac excepţie unele zone mlăştinoase, care nu sunt în circuitul agricol al României.

”Calea pe care o avem de urmat şi instrumentul cu care să putem interveni a fost sistemul de irigaţii”, a mai afrimat Daea, arătând că a fost pus în stare de funcţionare pe fiecare zonă în parte.

Ministrul a arătat că ”până în judeţul Giurgiu nu avem nicio posibilitate de irigat, dat fiind faptul că nivelul Dunării a scăzut şi apele s-au îndepărtat de mal”. ”Practic, sunt zone, punctual la Zimnicea, unde plaja care s-a născut în urma retragerii apelor se întind pe o lăţime de aproximativ 500 de metri”, a mai spus ministrul Agriculturii.

”Ce am făcut în aceste zone, am intervenit în zonele unde au putut să dragăm, canelele de aspiraţie, care nu sunt astăzi funcţionale”, a declarat Daea, precizând că se ia în calcul să se folosească acest sistem, pentru a draga când se ridică nivelul apei.

Sursa foto: Romania Tv


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...