Actualitate

Ministrul Mediului a luat în vizor mașinile mai vechi de 15 ani: “Va exista cu siguranţă o măsură într-un timp relativ scurt”

Distribuiți acest articol!

Comisia Europeană ne forţează să luăm măsuri pentru reducerea vârstei parcului auto, a declarat ministrul Mediului, Tanczos Barna. Ministrul a subliniat că este posibil ca până la finele anului să fie luate măsuri în ceea ce priveşte maşinile mai vechi de 15 ani.

“Nu am discutat de taxă efectiv şi nu am discutat de dimensiunea taxei şi probabil nu va fi aplicată de Ministerul Mediului. Din punctul meu de vedere trebuie o măsură în balans, adică să avem şi un sprijin pentru cei care renunţă şi, în paralel, să avem o altă abordare pe taxe locale, de exemplu. Să vedem care va fi soluţia care va fi propusă până la urmă de Guvern. Încă o dată: este o măsură cerută şi de Comisia Europeană şi va fi implementată probabil în cel mai scurt timp”, a explicat ministrul Tanczos Barna.

Pe de altă parte, acesta a subliniat că în cazul programului Rabla este “o avalanşă” de cereri pentru maşinile electrice, fiind rezervate de la finele lunii aprilie mai multe decât în tot anul 2020.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...