Ministrul Energiei anunţă că două mine se închid: „Nu se pot acoperi toate cheltuielile”

Ministrul Energiei a explicat care este planul cu privire la minele din România, plan care ar urma să se definitiveze în maximum două luni.  Acesta a anuţat că se lucreză la procedura de reorganizare a Complexului Energetic Hunedoara.

„Noi lucrăm deja de anul trecut la procedura de reorganizare a Complexului Energetic Hunedoara (CEH), numai că a durat foarte mult și încă mai durează. Sper să finalizăm în o lună, o lună și jumătate. Este vorba despre separarea termocentralei de la Paroșeni împreună cu cele patru mine într-o societate, prin dare în plată către ANAF, practic ștergerea datoriilor și revenirea în circuit economic prin Ministerul Energiei și termocentrala de la Mintia către administrația locală, Consiliului Județean sau Primărie.

Mâine am o întâlnire cu președintele CJ Hunedoara, cu prefectul, cu sindicatele de la Mintia tocmai pentru a discuta o posibilă preluare, astfel încât să reușim să facem din CEH două societăți care să fie una a administrației locale, alta a Ministerului Energiei. Noi am început anul trecut, suntem pe faza de final, birocrația juridică din timpul procedurii de insolvență a făcut ca să dureze procesul atât de mult. (…) Societatea nu mai are fonduri suficiente, iar, din producția de cărbune, nu se pot acoperi toate cheltuielile.

Avem patru mine, două în procedură de închidere pe care dorim să le închidem în siguranță. După părerea mea, s-a negociat prost închiderea, ar trebui prelungită, există risc de aprindere a cărbunelui din aceste mine. Nu vă pot spune ce, cât, cum, trebuie analize serioase.

În urma protestului, din rândul minerilor, mi-au venit tot felul de informații că existe persoane angajate fictiv, care nu lucrează în mină. Toate aceste lucruri trebuie rezolvate, trebuie curățată compania de asemenea practici.

Trebuie restructurată compania, nu putem merge așa”, a declarat Virgil Popescu la Digi24. 

Sursă text: stiri-covid19.eu

Sursă foto: romaniatv.net