Actualitate

Ministrul Educației: “Voi promova o disciplină care va conține educaţie sexuală, obligatorie pentru elevii claselor V-XII”

Distribuiți acest articol!

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că educația sexuală în școli a fost prea mediatizată, ce a născut foarte multe minciuni la adresa Guvernului. Ministrul a anunţat că instituţia pe care o conduce va promova o disciplină obligatorie, numită Educaţie pentru viaţă, în care vor fi mai multe module, printre care şi cel de Educaţie sexuală, obligatorie pentru elevii claselor V-XII.

„În primul rând, este o falsă problemă lansată şi amplificată la nivel public. Această lege nu ar fi trebuit să fie în Parlament, pentru simplul motiv că avem Legea educaţiei naţionale care precizează faptul că, atunci când intră în conflict prevederile Legii educaţiei naţionale cu oricare altă lege, în domeniul educaţiei prevalează Legea educaţiei naţionale. Iar Legea educaţiei naţionale spune, la articolul 65: programa şcolară şi planurile-cadru se realizează de către Ministerul Educaţiei, prin organismele abilitate. Cu alte cuvinte, nu are ce să caute nicio lege despre plan-cadru sau curriculum în Parlament. Nici eu, ca ministru al Educaţiei, nu am competenţele necesare pentru a răspunde cu privire la subiecte specifice ce ţin de profesionişti în educaţie”, a afirmat Sorin Cîmpeanu


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...