Ministrul Eduard Novak a fost umilit pentru comentariu răutăcios de campioana Ana-Maria Popescu

Ana-Maria Popescu l-a umilit pe ministrul Sportului, Eduard Novak, după ce aceasta a avut o declarație deplasată la adresa vicecampioanei olimpice. Novak, de la UDMR, a spus că nici dacă scrima ar fi avut un buget de 5 milioane de lei, Popescu nu ar fi luat aurul olimpic.

La sosirea pe Aeroportul Henri Coandă, Novak i-a întins mâna sportivei să o salute, dar aceasta a trecut pe lângă el ca și când nu ar fi existat. La fel a făcut și cu o altă femei, cu părul vopsit blond. A dat mâna, însă, cu ceilalți care au așteptat-o.

„Fac scrimă de 25 de ani, toţi aceşti 25 de ani sunt în spatele acestei medalii. E simplu. Dacă ne gândim la un gimnast, care intră în sală la 3 ani, atunci pentru el e şi mai greu. Pe podium, când poate nu cântă imnul tău, nu înţelegi ce ai realizat, dar îi ai în minte pe toţi oamenii care te-au ajutat să ajungi acolo. Că de fapt tu nu faci decât să-i reprezinţi pe ei, să le reprezinţi munca. Pentru că deşi sunt pe podium, sunt oamenii care nu au dormit nopţi ca să mă ajute pe mine să ajung acolo”, a spus Ana-Maria Popescu.

„Tocmai i-am spus ministrului că mă aşteptam să vină cu cele 5 milioane de lei care lipsesc din bugetul Federaţiei. Deci nu am nimic de reproşat, doar îi urez succes dânsului şi sper ca acel aur să vină, iar dacă n-am putut să-l aduc eu, să-l aducă dânsul. Eu am avut condiţii bune de pregătire înainte de plecare şi am spus asta cu toate ocaziile. Dar eu când am spus de finanţare m-am referit pentru copii, cadeţi, speranţe, juniori… adică să-i degrevăm cumva pe părinţii aceia care nu au buzunare fără fund şi nu-şi mai permit să ţină copiii”, a afimat Ana-Maria Popescu.