Ministrul de Finanţe anunţă că a finalizat analiza cerută de premier privind neimpozitarea pensiilor sub 3.000 lei şi a supraimpozitării pensiilor „speciale”/„O să discutăm când coaliţia consideră că e oportun. Probabil curând”

Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, a declarat, întrebat la finalul şedinţei de joi a Guvernului în ce stadiu este analiza cerută de premierul Ciucă privind neimpozitarea pensiilor sub 3.000 lei şi supraimpozitarea pensiilor „speciale”, că această analiză este finalizată şi va fi discutată de coaliţie la un moment oportun, probabil în curând, relatează News.ro.

„Analiza nu a fost numai pentru pragul de neimpozitare, ci pentru tot ceea ce înseamnă posibilitatea supraimpozitării a pensiilor aşa-zis speciale. Analiza este finalizată. Când coaliţia va considera că este oportun să discutăm şi probabil că în curând, pentru că vine şi jalonul din PNRR, vom avea această discuţie”, a afirmat Adrian Câciu, întrebat dacă e finalizată această analiză.

Chestionat ce soluţii vor fi pentru firmele care susţin că nu îşi permit costurile în plus care ar fi date de o majorare a salariului minim, ministrul Finanţelor a răspuns: „Discuţiile despre salariul minim au loc în fiecare toamnă. În fiecare toamnă se stabileşte care va fi salariul minim pentru anul viitor”.

„Va fi acest dialog cu toată economia şi va rezulta un punct de înţelegere. Evident te duci la o negociere cu propuneri, aşteptăm să vedem care vor fi ghidajele, după discuţia din coaliţie, şi după aceea va începe negocierea cu mediul de afaceri. Trebuie ţinut cont de faptul că şi salariaţii se confruntă, până la urmă cu greutăţi. De asemenea, trebuie să fim conştienţi de faptul că şi antreprenorii se confruntă cu greutăţi. Trebuie totul pus în balanţă. Lucrurile vor fi gestionate şi cred că într-o lună de zile, veţi vedea elementele care fac parte, până la urmă, din strategia fiscal-bugetară de anul viitor”, a completat Câciu.