Ministrul Agriculturii, scos la tablă în Parlament! Micii fermieri, în pragul falimentului

Un nou scandal s-a iscat în agricultura românească, după ce Guvernul nu a făcut la timp plățile pentru micii fermieri, cultivatori de legume în spații protejate, care s-au înscris în programul Tomata. Astfel, ministrul agriculturii, Florin Barbu, este chemat în Parlament să dea explicații.


”USR îl cheamă la comisia de Agricultură din Senat pe ministrul Florin Barbu să explice de ce guvernul că nu a făcut la timp plățile din programul Tomata, aducând legumicultorii români în pragul falimentului”, se arată într-un comunicat USR, remis redacției AGRO TV.

Senatorul USR Sebastian Cernic, secretarul comisiei pentru agricultură din Senat, acuză guvernul că tratează fermierii români cu dispreț și indiferență. Termenul de plată pentru legumicultori era 31 august, iar ministrul Agriculturii a anunțat public că abia săptămâna viitoare guvernul ar putea să ia în discuție alocarea a 13 milioane de euro pentru ciclul I din programul Tomata.

”Florin Barbu este și el membru al guvernului vorbe-nu-fapte, iar declarațiile sale sunt încă un exemplu de cum a fost distrusă, pas cu pas, agricultura românească. Cel mai recent raport al Curții de Conturi a României arată cu cifre, clar, că miniștrii PSD au săpat groapa agriculturii românești!

Nu avem bani pentru legumicultori, pe zootehniști îi falimentăm prin intervenții tardive și ineficiente contra pestei porcine și, astfel, o țară cu un potențial agricol enorm este un importator net de produse agricole. Florin Barbu trebuie să vină la comisie și să explice ce are de gând guvernul să facă!”, a declarat senatorul Sebastian Cernic.

De altfel, formațiunea politică susține că programul Tomata, în forma sa actuală, nu e un program care să-i ajute pe fermieri, ci o risipă a banului public.