ROPRES

Ministerul Transporturilor răspunde la interpelarea senatorului AUR Dorinel Cosma privind starea infrastructurii din județul Botoșani: Municipiul Botoșani va fi conectat cu autostrada A7

Distribuiți acest articol!

Senatorul AUR Dorinel Cosma a sesizat Ministerului Transporturilor faptul că județul Botoșani este permanent ocolit de investiții, deși acestea sunt mai necesare ca oricând pentru dezvoltarea regiunii Moldovei și reducerea decalajului existent la nivel național. Bunăoară, pIanurile de proiectare a autostrăzii A7 nu au inclus și județul Botoșani, deși modernizarea infrastructurii și existența unor rețele de transport rutier care să lege acest județ de restul țării ar avea un impact pozitiv.

În interpelarea adresată Ministerului Transporturilor, Dorinel Cosma subliniază că, doar prin includerea județului Botoșani în marile programe de infrastructură, regiunea Moldovei ar putea deveni „o destinaţie mai atractivă pentru afaceri şi investiţii, contribuind astfel la creşterea economică şi la crearea de noi locuri de muncă, dar şi la consolidarea coeziunii teritoriale a României”.

Ca urmare a acestui demers, Ministerul Transporturilor a dat asigurări că municipiul Botoșani va fi conectat cu autostrada A7, prin drumul expres Botoşani – Suceava.

Ministerul Transporturilor m-a informat că, în luna decembrie 2022, a fost elaborat studiul de fezabilitate și proiectul tehnic al drumului expres Botoșani – Suceava. Contractul de prestări servicii a fost semnat de asocierea celor 4 UAT-uri Jud. Botoşani, Jud. Suceava, Mun. Botoșani și Mun. Suceava.

În noua sesiune parlamentară, voi adresa mai multe întrebări și interpelări ministerului Transporturilor pentru a vă ține la curent, dragi botoșăneni, cu stadiul drumului expres Botoșani – Suceava”, a declarat senatorul Dorinel Cosma.

Potrivit informațiilor comunicate de către ministerul în cauză, la nivelul județului Botoșani sunt în derulare mai multe proiecte, aflate în etape diferite dezvoltare, vizând atât îmbunătățirea infrastructurii existente, cât şi îmbunătățirea conectivității acestui județ cu infrastructura de importanta majoră reprezentată autostrăzi si drumul expres.

Astfel, printre principalele proiecte se numără următoarele:

  • Drum expres A7 – Suceava – Botoşani proiect ce va conecta Mun. Botoșani de A7, Pașcani – Suceava Siret. Studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic al acestui obiectiv sunt în curs de elaborare, contractul de servicii fiind derulat printr-un acord de asociere semnat între UAT Jud. Botoşani, Jud. Suceava, Mun. Botoşani, respectiv Mun. Suceava.
  • Modernizare DN 28B, Târgu Frumos – Botoşani etapa de execuție lucrări este în derulare, cu un stadiu fizic de 62%;
  • Modernizare DN 29D, Botoşani – Ștefănești, km 2+800 – km 18+500; km 21+000 – krn 48+186 – etapa de execuție lucrări este în derulare;
  • Șoseaua de centură a Municipiului Botoşani, prin Curteşti – Actualizarea Studiului de Fezabilitate, întocmirea Proiectului Tehnic și a Detaliilor de Execuţie este în derulare la nivelul Asociaţiei pentru Dezvoltare Intracomunitară Zona Metropolitană Botoşani, cu termen estimat de finalizare Trim. II, 2023;
  • Varianta de ocolire Flămânzi – elaborarea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic este în curs de elaborare la nivelul Primăriei oraşului Flămânzi.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...