ROPRES

Ministerul Transporturilor ia în calcul amplasarea unui sens giratoriu pe DN 1, la ieșirea din localitatea Săftica, la sesizarea senatoarei AUR Evdochia Aelenei

Distribuiți acest articol!

Ministerul Transporturilor ia în calcul amplasarea unui sens giratoriu pe DN 1 București-Ploiești, la ieșirea din localitatea Săftica – jud. Ilfov, la sesizarea senatoarei AUR Evdochia Aelenei. CNAIR SA va demara, în cadrul PNRR, mai multe proiecte de siguranță rutieră, inclusiv pe acest sector al DN 1.

Cazul a fost semnalat de mai mulți cetățeni prin intermediul platformei „AUR te aude!”, care au solicitat ajutor în vederea implementării unor măsuri de creștere a siguranței rutiere pe acest segment. „Este cazul intersecției din localitatea Săftica, mai exact de străpungerea DN 1 București-Ploiești de către strada Lahovari. Intersecția este în imediata apropiere a bazelor de pregătire a cluburilor Dinamo București și CSA București, precum și unui cartier din localitate, iar traficul în această zonă este unul intens. Din această cauză, se produc foarte multe accidente, în încercarea șoferilor de a intra pe drumul național, care este de altfel și cel mai uzitat din țară”, explica Aelenei în întrebarea transmisă Ministerul Transporturilor privind necesitatea amplasării unui sens giratoriu la ieșirea din această localitate.

Potrivit răspunsului transmis de Ministerul Transporturilor, „CNAIR SA are în curs de inițiere și elaborare documentații tehnice pentru demararea în cadrul PNRR a mai multor proiect de siguranță rutieră. Planul Național de Relansare și Reziliență (PNRR) este documentul strategic care fundamentează prioritățile de reformă și domeniile de investiții la nivel național, pentru instituirea mecanismului de redresare și reziliență, și prevede asigurarea siguranței pe drumurile naționale prin pregătirea și punerea în aplicare a cadrului strategic privind siguranța rutieră.

Având în vedere că se dorește sporirea gradului de siguranță rutieră pe acest sector al DN1 se vor adopta măsuri unitare corelând și celelalte proiecte ce au acest scop. În acest sens, precizăm că la momentul actual la nivelul CNAIR Sa este inițiat și proiectul privind crearea unei platforme pentru finanțarea investițiilor în domeniul siguranței rutiere „Road Safety Investment Program in Romania AA – 010269” ce care ca obiectiv: implementare contracte de servicii de proiectare (fază SF + PT + Acord mediu) și execuție lucrări/măsuri de canalizare/semnalizare, realizare de sensuri giratorii și realizare de pasaje denivelate) stabilite în urma unei expertize tehnico-economice elaborate de către un consultant expert desemnat de Banca Europeană de Investiții, care va finanța 50% din valoarea totală a acestui proiect. CNAIR Sa va implementa proiecte de creștere a siguranței rutiere prin resistematizarea intersecțiilor în soluție giratorie. Se va analiza inclusiv situația prezentată de dvs. pentru identificarea și implementarea unei soluții fezabile care să permită desfășurarea circulației în condiții de siguranță”.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...