Ministerul Sănătății, anunț despre starea pacienților afectați de incendiul de la Matei Balș

În cursul zilei de astăzi, Ministerul Sănătății a făcut un anunț despre starea pacienților afectați de incendiul care a avut loc la Institutul „Matei Balş” şi care au fost transferaţi în alte unităţi sanitare. Potrivit Ministerului Sănătății, trei pacienţi sunt intubaţi şi unul se află în stare gravă, iar ceilalți sunt în stare stabilă.

La Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” București sunt 11 pacienți în stare stabilă. La Spitalul Universitar de Urgență din București sunt 5 pacienți, dintre care 4 în stare stabilă și unul intubat la ATI.

La Spitalul Universitar de Urgență „Elias” sunt 6 pacienți în stare stabilă.

La Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” se află 6 pacienți, unul fiind în stare gravă la ATI și 5 în stare stabilă.

În Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” 3 pacienți sunt în stare stabilă, la ATI, iar la Spitalul Militar Central sunt 4 pacienți: 2 urmează să fie externați, unul este în stare stabilă, internat în secția ATI, iar un pacient este intubat și instabil în ATI.

La Spitalul „Witting” se află trei pacienți în stare stabilă.

La Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” sunt 4 pacienți: 2 în stare stabilă și 2 în secția ATI (stare stabilă). În Spitalul MAI „Dimitrie Gerota” este un pacient intubat la ATI.

Spitalul de Urgență Floreasca găzduiește 6 pacienți: 3 în stare stabilă, 3 urmează să fie externați, iar la Spitalul Monza sunt 3 pacienți în stare stabilă.

Cinci persoane au decedat în urma incendiului de la Institutul „Matei Balș” din Capitală

Incendiul de la Institutul „Matei Balș” din București a izbucnit în dimineața zilei de 29 ianuarie, la partenerul unui corp de clădire. Alarma s-a dat imediat și la fața locului au ajuns mai multe autospeciale, un spital mobil și unități de descarcerare, dar cu toate că intervenția autorităților a fost un promptă, 5 persoane au decedat în urma incendiului.

Sursă text: kanald.ro

Sursă foto: digi24.ro