Ministerul rus al Justiției spune că este gata să unifice rapid legislația din teritoriile separatiste din Donbas cu cea rusească, după modelul Crimeii: „Noi armonizăm totul. Va fi bine. Și rapid”

Ministerul rus al Justiției va depune eforturi pentru a se asigura că legislația din autoproclamatele republici separatiste din Donbas nu va fi diferită de cea rusă după un eventual referendum privind aderarea la Federația Rusă, a declarat prim-adjunctul ministrului rus al Justiției, Evgheni Zabarchuk, potrivit Interfax.

„Vom lucra pentru ca aceasta să nu difere”, a spus el, răspunzând la întrebarea jurnaliștilor dacă legislația va diferi foarte mult după un posibil referendum privind aderarea republicilor la Federația Rusă.

Zabarchuk a recunoscut că există diferențe acum: „Bineînțeles, există particularități – ce este acolo, ce este al nostru. Sunt sisteme diferite de legislație”.

În opinia sa, unificarea poate fi realizată urmând exemplul Crimeei.

„Da, bineînțeles că da. Noi armonizăm totul, totul va fi bine. Și rapid. Există evoluții”, a spus el.

La începutul zilei de marți , a devenit cunoscut faptul că autoritățile din Republica Populară Lugansk și Republica Populară Donețk au decis să organizeze referendumuri pe tema aderării la Federația Rusă între 23 și 27 septembrie.