Ministerul Educației nu mai are bani pentru salariile profesorilor, burse și utilități. Ligia Deca: Vom cere o rectificare

Ministrul Educației, Ligia Deca, a recunoscut că nu este clar modul în care vor fi mărite salariile cadrelor didactice de la 1 ianuarie și că nu sunt destui bani pentru salarii. Ministrul Educației va cere o rectificare de 9 miliarde de lei.

Ministerul Educației are nevoie de încă 9 miliarde de lei pentru a putea fi plătite, în 2023, toate salariile din domeniu, bursele și transportul elevilor navetiști, a declarat Ligia Deca la Europa Liberă.

Plățile pentru transportul elevilor navetiști la școală ar putea începe „în câteva săptămâni”, anunță la Europa Liberă, ministrul Educației, Ligia Deca.

De asemenea, formalitățile pentru achitarea burselor ar trebui să fie gata până la sfârșitul lunii.

Despre programul „Masa caldă la școală”, ministrul Educației spune că, joi, 19 octombrie, Guvernul va adopta o hotărâre în care se va spune care sunt cele 450 de școli incluse în program.

Ligia Deca mai anunță că elevii de liceu ar putea avea manuale noi de la începutul anului școlar 2025-2026.

Ministerul Educației a cerut Guvernului să-i aloce la rectificarea bugetară, încă 9 miliarde de lei pentru a avea cu ce să plătească inclusiv naveta copiilor, dar și bursele elevilor în următoarele două luni.