Ministerul dezvoltării refuză să trimită banii la primării pentru plata constructorilor

Situația cu totul inedită dar și catastrofală: ministerul dezvoltării refuză să plătească către primării banii pentru investițiile contractate și finanțate.

Astfel că o parte din constructori s-au trezit că au băgat sume importante în investițiile publice dar mai apoi statul nu și-a onorat plățile. În spatele acestor sume se află salarii, furnizori, materiale de construcții.

Situația a fost adusă la cunoștință de primăria Galați ce are peste 10 milioane de lei de încasat:

„Guvernul și-a dovedit încă o dată incompetența, punând în pericol derularea unor #proiecte ample cu #fonduri_europene. Sunt întârzieri serioase la cererile de rambursare pe trei astfel de proiecte, derulate prin Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, care ar fi trebuit să onoreze cereri de rambursare de 10 milioane de lei.”

Dar nu este o situație unică ci una generală. Ministerul nu doar că nu a deschis noi șantier dar le-a blocat și pe cele existente, pe principiul: cine le-a dat să dea și banii.

Dar acolo vorbim de o administrare publică ce trebuie să aibă continuitate deoarece este vorba de banii antreprenorilor români.