Ministerul Apărării anunţă după patru luni că a găsit o dronă prăbușită într-o localitate din Botoşani

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat, joi, că o dronă a fost găsită, în februarie, în judeţul Botoşani. Acesta era de provenienţă civilă şi nu avea armament şi nici muniţie, mai precizează MApN.

„În data de 29 februarie, Ministerul Afacerilor Interne a solicitat sprijinul Ministerului Apărării Naţionale pentru cercetarea şi analiza unui aparat de zbor fără pilot, de mici dimensiuni, pe care l-a identificat în apropierea localităţii Unteni, jud. Botoşani, ca urmare a sesizării făcute de un cetăţean”, au anunţat, joi, reprezentanţii MApN.

Ei au precizat că o echipă formată din specialişti ai ministerului şi ai altor instituţii din Sistemul Naţional de Apărare a făcut, în aceeaşi zi, cercetări la locul incidentului şi a ridicat aparatul de zbor pentru expertizarea de natură tehnică.

„În urma expertizărilor, a rezultat că aeronava fără pilot era de provenienţă civilă, neavând la bord echipamente de tip sau de uz militar şi nici armament sau muniţie”, a precizat sursa citată. Anunţul a fost făcut după ce presa a relatat despre prăbuşirea aparatului de zbor.