ROPRES

Mii de muncitori străini ar urma să fie angajaţi în România

România se pregăteşte să aducă mii de muncitori din India, Thailanda sau Bangladesh, iar marii angajatori oferă chiar facilităţi în plus pentru aceştia, la care muncitorii români nu au acces, pentru moment.

Lipsa forţei de muncă reprezintă principala problemă cu care societăţile comerciale din interiorul Parcului Industrial Moreni, din judeţul Dâmboviţa, se confrună de ani buni. Pentru că au încercat toate abordările, dar fără rezultat, acestea vor aduce muncitori din afara ţării. Aproape o sută de străini vor fi angajaţi în perioada imediat următoare la Moreni, iar parcul le pune la dispoziţie inclusiv locuri de cazare.

„Majoritatea firmelor din parcul nostru au nevoie de forţă de muncă, însă nu găsesc oameni, motiv pentru care în perioada imediat următoare, în cadrul societăţilor din interiorul Parcului Industrial Moreni, îşi vor face prezenta lucrătorii străini. În sprijinul societăţilor vom veni cu spaţii de cazare pentru aceşti angajaţi. Avem o clădire, căreia nu îi putem schimba destinaţia, aşa că am hotărât să o amenajăm, iar cei veniţi de peste hotare, să locuiască aici”, a spus Gabriel Purcaru, directorul Parcului Industrial Moreni. În urmă cu un an, Parcul avea aproximativ 800 de angajaţi, iar astăzi nummărul lor se apropie de 1.000. În ritmul acesta ar putea ajunge la 1.100 în câteva luni.

„De asemenea, am reuşit să creştem şi numărul societăţilor din cadrul parcului, de la 41 la 52. Lucrurile nu au fost deloc uşoare, mai ales că am trecut printr-o perioadă grea din punct de vedere sanitar şi economic”, mai spune Gabriel Purcaru.

S-ar putea să-ți placă și...