Mihail Albișteanu face public bilanțul activităților sale ca deputat AUR

Deputatul AUR Mihail Albișteanu a făcut public bilanțul să de parlamentar la încheierea primei sesiuni din acest an. Potrivit declarației sale, demersul se încadrează în spiritul deschiderii și al transparenței și desființează acuzațiile pseudojurnaliștilor la adresa sa.

Bilanțul activităților este unul bogat și cuprinde ședințe de grup, dezbateri privind proiectele de lege de pe ordinea de a zi a plenului Camerei Deputaților (CD), inițiative legislative, participări la emisiuni și evenimente culturale de importanță națională.

„Ce am făcut de când am fost ales deputat?

  1. Am participat la cvasitotalitatea ședințelor grupului AUR de la Camera Deputaților (CD), care au loc lunea și în care deputații AUR dezbat toate proiectele de lege (PLX-uri) aflate pe ordinea de zi a plenului CD în săptămâna respectivă. În cadrul acestor ședințe, mi-am adus deseori contribuția la dezbateri, și nu doar pentru acele proiecte de lege care aveau legătură cu comisia în care reprezint partidul.
  2. Am participat la cvasitotalitatea ședințelor de plen ale CD.
  3. Sunt co-inițiator al unui număr de 15 inițiative legislative.
  4. Am luat cuvântul de 7 ori în 7 ședințe ale plenului CD (jurământul, 3 declarații politice, 3 luări de cuvânt la dezbateri).
  5. Am întocmit și supus atenției publice 4 declarații de presă și un comunicat de presă.
  6. Am participat la reuniunea grupului de prietenie cu Republica Coreea, grup al cărui membru sunt; am participat la manifestările prilejuite de Ziua Națională a Republicii Elene.
  7. Am colaborat, în măsura în care a fost posibil, cu presa care a avut un comportament decent – și această pagină de Facebook, pe care o administrez (și care reprezintă, de asemenea, o modalitate de a comunica parte din activitatea mea) stă mărturie în acest sens: am avut apariții în presa online apropiată AUR, o apariție la postul TV online 60m.ro, o apariție la TVR Iași, un articol în Ziarul de Iași (cu sprijinul domnului redactor-șef, căruia îi mulțumesc și pe această cale), un interviu pe The Conservative Online, o intrare telefonică la Realitatea TV, în emisiunea „Deschide Lumea”. Aș adăuga și un mesaj radiodifuzat la Radio România Actualități și câteva mesaje politice difuzate la Radio Iași. De altfel, profit de ocazie pentru a lăuda comportamentul corect pe care TVR Iași și Radio Iași l-au avut față de AUR, atât în timpul campaniei electorale, cât și după alegeri.
  8. Desigur, un alt segment al activității mele s-a desfășurat în Comisia pentru Politică externă a CD, al cărei secretar am onoarea să fiu, dar despre această activitate voi vorbi în următoarea mea postare.
  9. Nu în ultimul rând, activitatea deputatului se desfășoară și în teritoriu, în județ, joi/vineri și sâmbătă, și, cu excepția a două weekenduri, am făcut naveta săptămânal, pentru a-mi susține activitatea și aici: sfințirea și deschiderea biroului parlamentar, participarea la ceremonia prilejuită de Ziua Eroilor/Înălțarea – la cimitirul militar de la Soci, implicarea în problemele studenților mediciniști din Iași și dialogul purtat pe această temă cu reprezentanții Ligii Studenților, participarea la ceremonia de la Prefectură dedicată Zilei Tricolorului.
  10. Nu aș vrea să uit să amintesc deplasările în Republica Moldova (27 martie – la Chișinău și la cimitirul de la Țiganca) și în Ucraina (1 aprilie – la Fântâna Albă), prilejuite de aniversarea unirii Basarabiei cu România (1918) și de comemorarea eroilor români căzuți în luptele din iunie – iulie 1941, respectiv de comemorarea masacrării țăranilor români bucovineni de către trupele bolșevice, în aprilie 1941”, a scris Albișteanu pe pagina sa de Facebook.