Mihail Albișteanu (AUR): România este într-o stare de îndatorare profundă

Deputatul AUR Mihail Albișteanu a fost prezent la emisiunea „Realitatea în politică” de la Kapital TV Online, unde a făcut o scurtă analiză a situației economice și politice în care se află România și a dezbătut mai mult teme de actualitate. Țara noastră este slab dezvoltată și se află „într-o stare de îndatorare profundă și într-o stare de subordonare față de instituțiile financiare și politice internaționale”, a punctat deputatul AUR.

în context, Mihail Albișteanu a criticat propunerile anunțate de coaliția de guvernare privind creșterea pensiilor cu 6 sau 15%. Deputatul AUR a arătat că, în opinia sa, Guvernul trebuie să asigure un trai decent cetățenilor, însă pentru a-și atinge acest obiective sunt necesare investiții; aceste majorări nu se pot face la nesfârșit din împrumuturi.

 „Atribuția Guvernului și rolul președintelui ca supervizor este acela de a asigura un trai decent poporului. Dar atât timp cât tu, ca guvern, nu faci altceva decât să te împrumuți și să arunci banii, să dai banii la pensii și salarii, fără să faci niciun fel de investiții, în mod clar aceste cheltuieli nu pot fi susținute. Fraților, dacă nu investiți în nimic, de unde scoateți bani? Banii din PNRR sunt condiționați, iar jumătate sunt împrumutați, evident.

Și atunci, întrebare, nu este normal ca tu să faci investiții, să stai să refaci turismul, să refaci industria, să refaci agricultura și să poți scoate bani cu care apoi să îți poți plăti pe salarii? Dacă te împrumuți la infinit, scadența va veni odată și odată”, a declarat Albișteanu.

Un alt subiect de interes, ținând cont că se apropie alegerile din 2024, l-a reprezentat schimbarea clasei politice. Deputatul AUR a explicat că România are nevoie de oameni competenți, iar pentru ca aceștia să poată lucra în interesul românilor este nevoie ca pragul de intrare în Parlament să fie de 3%.

Ar fi un prag decent de intrare în Parlament și cred că în felul acesta ar putea intra și ar avea o șansă și partidele mici, poate partide cu oameni competenți, care ar putea arăta au oameni competenți și oameni care pot atrage atenția electoratului. Pentru că altfel totul este o joacă între partidele mari”.

Totodată, în cadrul discuțiilor, deputatul AUR a prezentat și o inițiativă legislativă privind creșterea gradului de siguranță în școli. În acest sens, partidul AUR a depus un proiect de lege privind introducerea uniformei școlare în instituțiile de învățământ. Potrivit deputatului Mihail Albișteanu, această măsură este benefică deoarece intrușii pot fi identificați foarte ușor. „ Cel care este intrus și care poate veni acolo cu droguri, poate veni să lovească un elev, să lovească chiar un profesor, acești indivizi pot fi recunoscuți imediat și apoi eliminați din incinta școlii”.