Mihail Albișteanu (AUR): Nu mai avem o cultură a patriotismului. Fiecare se gândește doar la interesul personal

Deputatul AUR Mihail Albișteanu a fost invitat în cadrul emisiunii „Știrea Zilei” de la Global News, unde a ținut o adevărat lecție de patriotism. Parlamentarul ieșean a vorbit despre semnificația Zilei Naționale a României, dar și despre ce putem face astfel încât generațiile tinere să își iubească istoria și țara.

Mihail Albișteanu a afirmat că este important ca tinerii să cunoască istoria neamului pentru că, din păcate, prea puțin cunosc lucruri despre trecutul poporului român. De asemenea, pentru a trece dincolo de a considera Ziua Națională a României drept o simplă zi liberă, fără niciun fel de însemnătate, deputatul a subliniat că este nevoie de mai mult decât declarații politice sau parade militare.

Politicienii trebuie să ofere exemplu personal și nu doar de 1 decembrie, ci în fiecare zi a anului prin activitatea lor.

„Dacă politicienii români ar da exemplu populației prin atitudinea lor, prin comportamentul lor, prin activitatea lor ca demnitari ai statului și ar arăta că sunt dedicați acestei țări, atunci într-adevăr, cuvintele lor ar avea o valoare și cetățenii ar putea să creadă în ele. Altfel, dacă apari doar la 1 decembrie cu steagul și te plimbi cu tancul blindat, nu rezolvi nimic.

Noi nu mai avem o cultură istorică, nu avem o cultura patriotismului, pentru că nici școala nu își face datoria așa cum trebuie și nici oamenii care conduc acest stat nu dau exemple prin care cetățenii să fie convinși că da, domnule, ăsta este un stat care merită slujit, că este un stat care merită iubit. Nu avem acest lucru și, ca atare, fiecare se gândește doar la interesul personal, la cum să se căpătuiască – de la omul politic până la omul de rând”, a declarat deputatul ieșean.

Întrebat ce le lipsește românilor pentru a fi uniți, Mihail Albișteanu a afirmat că singura noastră șansă vine dinspre educație și credință.

„Trebuie să ne educăm fiecare copiii, nepoții, apropiații, astfel încât să avem cu toții această idee, că trebuie să salvăm România și să avem curajul să vorbim și din acest punct de vedere”, a mai spus parlamentarul, care a amintit în context și de importanța libertății de gândire și de exprimare.