ROPRES

Mihail Albișteanu (AUR): nu avem o politică externă independentă. Ne supunem dictaturii de la Bruxelles

Distribuiți acest articol!

Educația în România, protestele AUR, soluții pentru inflație, proiecte pentru dezvoltarea județului Iași, politica externă a statului, consecințele războiului din Ucraina – sunt doar câteva dintre subiectele dezbătute de către deputatul AUR de Iași Mihail Albișteanu în cadrul emisiunii „Parlamentul acasă” la TVR Iași. Deputatul Alianței pentru Unirea Românilor Mihail Albișteanu a pus pe masa discuțiilor subiectele ce vizează problemele actuale cu care se confruntă românii și felul în care este văzută țara noastră de către Occident.

Această perioadă, strict tehnic, este similară cu perioada 1948-1964. Politica externă atunci nu exista, pentru că era direcționată de la Moscova, iar acum este direcționată de la Bruxelles. Odată cu integrarea României în Uniunea Europeană am renunțat la o parte din suveranitate și la prerogative, inclusiv, în politica externă. Asistăm la un nou trend la nivelul Uniunii Europene, iar AUR este noua speranță a României cu privire la această idee suveranistă. Cât privește războiul din Ucraina, convingerea mea este că susținem statul vecin. Nu doar umanitar, nu doar economic, ci din toate punctele de vedere, cu toate riscurile aferente. În acest moment, cred, că Rusia este dispusă să poarte acest război pe un termen foarte îndelungat’”, a declarat deputatul AUR de Iași Mihail Albișteanu.

Mai mult, deputatul AUR a prezentat și câteva soluții pe care le-a propus, de-a lungul timpului, Alianța pentru Unirea Românilor la tribuna Parlamentului, dar și proiectele pe care le are în vedere pentru dezvoltarea județului Iași.

Am propus plafonarea prețurilor la energie, am propus ca minele să nu mai fie închise, am propus ca hidrocentralele să nu mai fie vândute entităților străine, am propus investiții în reactoarele de la Cernavodă. În ceea ce privește județul Iași am avut foarte multe inițiative, care au legătură cu infrastructura și dezvoltarea Autostrăzii A8, inclusiv reluarea proiectului Prutului navigabil. Semnalăm faptul că nu putem să ducem la capăt foarte multe proiecte pentru că nu sunt susținute de actuala guvernare”, a susținut deputatul AUR Mihail Albișteanu.

Totodată, deputatul AUR Mihail Albișteanu a anunțat că Alianța pentru Unirea Românilor va organiza proteste în fiecare județ, inclusiv în județul Iași, susținând că doar în acest fel pot arăta românilor că actuala guvernare nu îşi face treaba. Membrii și simpatizanții AUR cer, prin intermediul protestelor organizate în toată țara, revenirea la o piaţă reglementată şi decizii corecte din partea guvernanților.

Emisiunea integrală poate fi urmărită aici:


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...