Mihail Albișteanu (AUR): Iohannis, robotul care scufundă România

Deputatul AUR Mihail Albișteanu îl desființează pe președintele Klaus Iohannis, pe care îl consideră principalul vinovat pentru situația dezastruoasă în care se află țara noastră. Mai mult decât atât, susține parlamentarul, prin desemnarea lui Cioloș ca premier, Iohannis nu face altceva decât să adâncească actuala criză politică, ceea ce va avea consecințe nefaste pentru cetățeni.

„România se află, probabil, în cea mai gravă situație pe care a cunoscut-o țara din decembrie 1989 încoace (cu excepția mineriadelor). În prag de iarnă, românii se confruntă cu o criză economică și cu una sanitară, cărora li se suprapune criza politică. Spitalele, pline de Covid, nu-i mai pot trata pe bolnavii cronici. Inflația pe luna septembrie a ajuns la 6,3%, BNR a crescut dobânda de referință, a crescut și ROBOR; cursul leului scade vertiginos în raport cu principalele valute. Prețul în creștere rapidă al gazelor naturale și al energiei electrice aruncă în aer prețul la alimente și alte produse de bază. Guvernul a fost doborât în Parlament”, constată deputatul AUR.

Mihail Albișteanu îl acuză pe Iohannis de autism politic: în plină criză sanitară, economică și politică, Iohannis și-a programat vizite la Malmö, în Suedia, și în Egipt, Sharm el-Sheih, localitate pe care vrea să o înfrățească cu Sinaia. Prin desemnarea lui Cioloș drept premier, președintele nu și-a propus decât să șubrezească poziția șefului USR și, probabil, să pregătească o nouă nominalizare a lui Cîțu.

Suferințele românilor îl lasă rece, căci altfel ar fi rezolvat criza politică rapid, obligându-l pe fostul premier să facă o propunere de șef de guvern de la liberali, pentru că USR ar vota un guvern condus de aproape orice troglodit de la PNL, cu singura condiție să nu se numească Florin Cîțu. În schimb, el a preferat să numească un om care nu are șanse să-și treacă propunerea de guvern prin Parlament. Că nu-i pasă de țară, ne-am lămurit deja demult. Dar nu-i pasă nici de PNL, pe care, dacă îl aruncă în alegeri anticipate (pe care, declarativ, nu le dorește) îl coboară la sub 10%? Nu-i pasă nici măcar că riscă suspendarea în Parlament?”, a mai spus Albișteanu, reamintind că AUR va merge mai departe cu procesul de suspendare al lui Klaus Iohannis.