Meteorologii au anunţat lapoviță și ninsoare în România

Dacă până acum luna noiembrie a fost blândă cu noi din punct de vedere termic, meteorologii ne anunță că săptămâna aceasta vremea se va înrăutăți. În anumite zone ale țării vor apărea precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.
Din acest punct de vedere,  Alina Șerban, meteorolog ANM, a informat că un val de aer rece va ajunge pe teritoriul țării noastre, aducând temperaturi scăzute în zonele în care, în prezent, maximele sunt încă peste media obișnuită pentru această perioadă a anului.
Lapoviță și ninsoare
În partea de vest, nord și centru vom avea parte de lapoviţă şi ninsoare, însă nu în cantități mari, iar în sudul și estul țării, temperaturile vor scădea.

Astfel, „La mijlocul săptămânii, cel mai probabil joi, un front atmosferic rece va traversa teritoriul țării noastre și va determina o răcire în vest, în nord și-n centru, acolo unde temperaturile sunt acum ușor mai ridicate. Vor fi și precipitații, slabe cantitativ, nu pe arii extinse, dar care, în zonele montane, se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, în condițiile în care vom fi traversați de o masă de aer mai rece. În partea de sud și de est a teritoriului, vom avea în continuare temperaturi modeste pentru data aceasta, iar temperaturile maxime se vor încadra între  4-5 grade până la cel mult 8-9 grade Celsius.

În celelalte regiuni, în regiunile intracarpatice, vremea va fi în continuare frumoasă, cu cer mai mult senin și temperaturi mai ridicate, cu maxime între 6-8 grade și 12-14 grade Celsius. Ceața va mai apărea, în mod deosebit noaptea și dimineața, cam prin toate zonele, pe arii mai restrânse.”, a spus Alina Șerban la  Digi24.
Vremea, miercuri și joi
Valul de aer rece, anunțat de meteorolog, se va fi resimțit în zilele de miercuri și joi.

 » Aflați mai multe informații aici.