Meteorologii anunță temperaturi peste cele normale în luna septembrie / Cum va fi în prima săptămână de școală

În luna septembrie vor fi temperaturi peste cele normale, în cea mai mare parte a ţării, anunță meteorologii. Vor cădea precipitații peste medie doar în prima săptămână a lunii, în zonele de nord-vest, vest, sudul și estul țării, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie. În prima săptămână de școală se anunță vreme bună în toată țara.

Săptămâna 28.08.2023 – 04.09.2023

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile nord-vestice și local în cele vestice, centrale, sudice și estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 04.09.2023 – 11.09.2023

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 11.09.2023 – 18.09.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile estice și sud-estice.

Regimul pluviometric se va situa în jurul celui specific pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 18.09.2023 – 25.09.2023

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile estice și sud-estice.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor.