Mesajul transmis de Ambasada Rusiei la București de Ziua Națională a României. Propunerea făcută românilor

Republica Moldova, Israel și SUA s-au numărat printre țările care au transmis mesaje de Ziua Națională a României. De asemenea, NATO a felicitat țara noastră.

În schimb, Rusia a ignorat cu desăvârșire acest eveniment. De Ziua Națională a României, Ambasada rusă la București a postat pe contul său de Facebook un mesaj prin care încearcă să-i ademenească pe români să învețe limba lui Putin.

„Dragi prieteni, dacă doriți să studiați limba rusă și în același timp să vizitați orașul lui Petru cel Mare, sau capitala de Nord a Rusiei atunci nu ratați această oportunitate.

Programul de Burse în Rusia vă oferă posibilitatea să vă înscrieți la cursuri de limba rusă (chiar de la nivelul 0), și în același timp să vizitați Sankt-Petersburg.

Pentru a beneficia de programul de burse trebuie să vă înregistrați pe platforma education-in-russia.com până pe 15 decembrie 2023 și să vă alegeți un program fie de scurtă durată (școli de vară), fie program de lungă durată (Licență, Master, Doctorat)”, este mesajul publicat pe contul oficial de Facebook al Ambasadei Rusiei la București.