Medvedev: Dacă Rusia nu va învinge Ucraina, se va dezintegra

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a respins miercuri apelurile preşedintelui american Joe Biden ca Moscova să-şi retragă forțele armate din Ucraina invocând pretextul că, fără o victorie în Ucraina, „Rusia se va dezintegra”, relatează DPA, potrivit Agerpres.

„Dacă Statele Unite nu vor mai livra arme regimului de la Kiev, atunci războiul se va termina”, a scris Medvedev pe canalul său de Telegram.

„Dacă Rusia va încheia operaţiunea militară specială fără o victorie, atunci Rusia va înceta să existe, se va dezintegra”, a adăugat actualul adjunct al șefului Consiliului Naţional de Securitate al Rusiei.

În stilul său abraziv, Medvedev l-a criticat pe Biden pentru că s-a adresat poporului rus în discursul său de marţi de la Varşovia: „Oricum, cine este acest bunic ciudat, care vorbeşte cu o privire pierdută din Polonia? De ce li se adresează oamenilor dintr-o altă ţară când el are suficiente probleme în propria ţară?”.

Dmitri Medvedev a acuzat Statele Unite de „megalomanie” și de faptul că ar fi cauzat multe războaie în lume.

Joe Biden a susţinut marţi un discurs la Varşovia în contextul împlinirii unui an de la invazia rusă în Ucraina. Președintele american şi-a încheiat discursul adresându-se direct poporului rus.

Statele Unite şi Europa, care oferă arme şi asistenţă financiară Kievului pentru a se apăra de armata lui Putin, „nu încearcă să distrugă sau să controleze Rusia”, a precizat Biden.