Masajul coloanei cervicale: tehnici eficiente care te scapă de durerile din zona gâtului (P)

Coloana cervicală este o zonă vulnerabilă a corpului, unde durerile apar din senin. Chiar dacă nimic din starea de sănătate nu pare să indice pe moment o problemă în regiune cervicală, totul se poate schimba brusc odată cu apariția unei dureri extrem de acute care în multe cazuri împiedică mișcările obișnuite.

Cu siguranță, nimeni nu își dorește să se confrunte cu dureri în zona gâtului, tocmai de aceea este important ca fiecare să știe câteva tehnici de masaj care să amelioreze acest disconfort, simplu și rapid. Masajul cervical este cea mai bună metodă de a scăpa de durerile supărătoare care apar în zona gâtului, majoritatea provocate de sedentarism și numărul mare de ore petrecute în fața ecranelor.

Masajul cervical realizat acasă se poate face atât pe scaun cât și pe masa de masaj. În funcție de tehnica folosită, poți utiliza ulei de masaj pentru un plus de relaxare.  Indiferent de metoda prin care alegi să îți oferi acest mic moment de răsfăț, efectele benefice ale unui masaj cervical sunt aceleași: relaxare și eliberarea durerii și a tensiunii acumulate în zona aceasta a corpului.

Și nu este nevoie să mergi de fiecare dată la un specialist. Odată ce începi să stăpânești câteva mișcări, poți să scapi de durerea din zona gâtului destul de repede, chiar la tine acasă, direct pe scaun sau folosind masa pliabilă. Atunci când faci o pauză de lucru sau într-un moment mai liber al zilei, aplică una dintre aceste tehnici de masaj.

Masează mușchii din spate ai gâtului

Încearcă să nu pui presiune foarte mare atunci când începi masajul în zona gâtului. Presiunea mare a masajului poate fi dăunătoare. Mărește treptat intensitatea mișcărilor până când simți că presiunea este cea potrivită pentru gât. Ai grijă să nu strângi prea tare pielea de pe gât pentru că acest lucru poate cauza durere și disconfort.

 » Aflați mai multe informații aici.