ROPRES

Marius Lulea (AUR): Guvernul face „economie” tăind ceea ce nu exista

Distribuiți acest articol!

Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, afirmă că măsurile guvernului Ciolacu vor arunca România în criză, iar așa zisa tăiere a 200.000 de posturi vacante este doar o aberație scăpată pe gură de premier fiindcă acele posturi nu există.

„Gata, reforma mult visată s-a rezolvat: guvernul a tăiat 200.000 de posturi care erau…vacante.

Atât au putut.

Da, ați auzit bine, guvernul face „economie” tăind ceea ce nu exista oricum. Dar cu ocazia asta am aflat și noi că statul, și așa umflat cu politicieni, mai avea vreo 200.000 de posturi gata de ocupat de lipitorii de afișe.

Nu îmi dau seama dacă ei sunt tâmpiți sau îi consideră pe români și pe partenerii noștri internaționali tâmpiți.

Pe de cealaltă parte se iau măsuri care vor arunca România în criză. Să le explice cineva că lumea în care trăim se bazează pe inițiativa privată și că fără antreprenori nu mai există pâine de pus pe masă și locuințe în care să trăim.

Guvernul lui Marcel Ciolacu anunță creșterea taxelor în construcții, agricultură și IT. Da, exact acele sectoare care țin România pe linia de plutire.

Astăzi suntem în criză economică profundă. Firmele românești cu greu mai fac față creșterilor de prețuri iar oamenii sunt greu de găsit. Peste toate acestea statul vine să pună bomboana pe colivă: taxe mai mari pe muncă.

Cu greu am reușit să oprim exodul românilor.

Acum, cu viitoare salarii reduse de taxe, cei rămași își vor căuta și ei o viață mai bună dincolo de granițe.

Începem să trăim cu impresia că este un gest premeditat de distrugere a antreprenoriatului român și de a-i alunga pe români din stradă.

Jumătate din construcțiile din România se fac pentru stat. Cu taxe mărite contractele nu se pot onora deoarece acest sector depinde de forța de muncă. Asta înseamnă inclusiv blocarea contractelor publice. Faci o ofertă bazându-te pe o legislație și afli apoi că nu mai este așa.

Piața construcțiilor, IT-ul și agricultura sunt globalizate. Cine nu poate obține aici un salariu decent va alege să plece.”, a declarat liderul AUR, Marius Lulea.

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...