Marius Lulea (AUR): Guvernul Ciolacu își dă încă o dată testul incompetenței. Taie bani de la învățământ!

Guvernul Ciolacu își dă încă o dată testul incompetenței, afirmă Marius Lulea, prim-vicepreședintele AUR. Conform draftului de ordonanță de urgență care a apărut în spațiul public vedem, Guvernul PSD-PNL pregătește un atac distructiv la adresa educației din România. Marcel Ciolacu se pregătește să taie finanțarea de 15% din Bugetul General Consolidat pentru Educație în 2024, prevăzută chiar în legea educației Deca-Iohannis.

Un premier a cărui diplomă de Bacalaureat nu e de găsit, care până la 35 de ani nu a lucrat o singură zi în viața lui, vine și oferă cel mai prost exemplu de guvernare. Educația și profesorii nu reprezintă o prioritate pentru ei, nici pentru PSD, nici pentru PNL. Însă, când vine vorba despre demnitari nu se întâmplă nimic. Potrivit aceleiași ordonanțe, salariile demnitarilor se majorează cu 5% în 2024.

AUR se opune categoric unor astfel de măsuri. Banii destinați învățământului trebuie să ajungă către educație, profesorii trebuie să fie respectați. Nu este normal ca toate găurile pe care le-au găsit ei în bugetul de stat și care au fost create de clientela politică să fie acoperite prin suferința cadrelor didactice, a profesorilor care sunt ținuți în continuare cu salarii mici.

PSD și PNL iau aceste măsuri draconice pentru a acoperi găurile negre cauzate de cheltuielile nejustificate tot ale factorului politic, adică ale lor. Preocuparea lor principală nu este aceea de a găsi bani pentru pensii, pentru salariile profesorilor, ci pentru a-și putea plăti propriile pensii speciale, dar și pentru a majora și mai mult salariile demnitarilor.

AUR a propus mai multe soluții, printre care: reducerea personalului politic angajat la stat, cei care au fost trimiși în consiliile de administrație pe sume foarte mari, reforma administrativă prin comasarea instituțiilor și reducerea numărului de angajați la stat.