Marius Lulea (AUR) condamnă bugetul pentru 2024: O Proiecție iresponsabilă și nerealistă

Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, a criticat dur bugetul României pentru anul 2024, afirmând că acesta este bazat pe cifre false și prognoze nerealiste. Acesta a susținut că bugetul actual nu are nicio legătură cu realitatea și că toate prognozele pentru anul 2023 au fost false.

„În mod normal, astăzi, ar fi trebuit să vorbesc despre o realitate, despre bugetul României. Însă, așa cum arată el astăzi ține de domeniul fantasticului, nu are nicio legătură cu realitatea, tot așa cum nici în acest an, anul 2023, tot ce s-a prognozat a fost prognozat în fals. Spun în fals pentru că nu este o prognoză greșită. Cei care înscriu aceste cifre în cadrul documentului numit „Bugetul României” le înscriu cu bună știință în fals. Pentru a putea antama cheltuieli electorale pentru anul viitor, legea îi obligă să prezinte și venituri. Așa că, au introdus cheltuieli, dar la capitolul venituri toate înscrisurile sunt în fals. Așa cum arată bugetul, la jumătatea anului 2024 actuala guvernare iar se va mira de descoperirea unei noi găuri în buget”, a spus Marius Lulea.

Prim-vicepreședintele AUR a criticat guvernul pentru că a bazat bugetul pe presupunerea falsă că veniturile vor crește și că ANAF va deveni mult mai performant. El a susținut că este iresponsabil să te angajezi în cheltuieli pe care știi că nu le vei putea onora în a doua parte a anului, acest lucru urmând să afecteze mediul privat și antreprenorial și care, în a doua parte a anului 2024, va fi nevoit să blocheze plățile de la bugetul de stat, deoarece nu vor mai fi bani.

„Ne este evident încă de astăzi că România anul viitor, cel mai probabil, va fi în recesiune și nu va exista nicio creștere economică, tot așa cum astăzi antreprenorii vă pot confirma faptul că firmele o duc foarte greu și nu au bani în conturi. Tot bugetul construit anul viitor se bazează pe o mare minciună: că vor crește veniturile, că ANAF va deveni deodată mult mai performant, lucru care nu se întâmplă și nu se poate întâmpla în câteva luni. Tocmai de aceea considerăm că e un mare de act de iresponsabilitate să antamezi cheltuieli de servicii, de bunuri sau în zona de construcții cu bună știință, știind că nu vei putea să le onorezi în a doua parte a anului. Acest lucru va afecta mediul privat, mediul antreprenorial, care va realiza lucrări de școli, grădinițe și, în a doua parte a anului 2024, ca și în acest an, ni se va spune: blocați plățile de la bugetul de stat, deoarece nu mai sunt bani. Și atunci ce vom face cu aceste firme care trebuie să plătească salariile, trebuie să plătească furnizorii de materiale? Atenție foarte mare: bugetul de stat nu este o simplă joacă”, a subliniat prim-vicepreședintele AUR.

În acest context, Marius Lulea a anunțat că AUR va organiza un summit în Parlament, la care vor participa aproape 2000 de antreprenori, pentru a discuta despre problemele reale ale antreprenorilor.

De asemenea, prim-vicepreședintele AUR a acuzat PSD și PNL că sunt în totală opoziție cu interesele mediului de afaceri din România. El a susținut că bugetul pentru anul viitor este axat pe cheltuieli publice ridicate pentru a-și plăti clientela de partid și votanții, în timp ce antreprenorii vor fi nevoiți să suporte costurile prin creșterea taxelor.