Marius Lulea (AUR): ”Autopropunerea lui Iohannis la NATO ne face iar de râs în plan extern”

După 10 ani de tăcere, președintele Iohannis a decis că vrea să mai atârne încă vreo câțiva ani pe banii contribuabililor. De data asta nu doar pe banii românilor, ci pe banii tuturor statelor membre NATO. Altfel nu poate fi interpretată autopropunerea sa pentru funcția de secretar general al NATO, o funcție pentru care nu îl califică nici vocea, nici talentul.

Să nu uităm că președintele Iohannis a avut un singur obiectiv major de politică externă pentru România, aderarea la Schengen, și l-a ratat cu grație! Cum ar putea un președinte care nu a făcut nimic în două mandate să poată spera vreodată că va putea fi la conducerea NATO?

Autopropunerea lui Iohannis ne face iar de râs în plan extern, așa cum a făcut-o și în multe alte ocazii. Franța, SUA, Germania și Marea Britanie nici măcar nu au în vedere să îl susțină. În cazul acestora a fost vehiculată o cu totul altă propunere de candidat.

Iohannis, în momentul de față, a devenit disperat să bage capul în poză pentru orice funcție internațională. Poate-poate de undeva i se va arăta norocul și va mai hiberna câțiva ani prin fotolii comode. Toată această campanie a lui Iohannis nu face decât să ridiculizeze funcția de președinte al României. Mai are puțin și își anunță inclusiv candidatura pentru șefia de scară de la vreun bloc din zona Cotroceni.

După ce a stat în vacanță 10 ani pe banii românilor acum dorește să își prelungească vacanța pe banii contribuabililor NATO.

Este o autopropunere rușinoasă ce arată anumite deviații comportamentele și de înțelegere a contextului în care se află ale unui președinte narcisist.