Marius Ionescu de la sindicat: majoritatea polițiștilor se pensionează la 60 de ani

Marius Ionescu, unul din liderii sindicali ai polițiștilor din România, a susținut în cadrul unui interviu că majoritatea polițiștilor ies la pensie la vârsta de 60 de ani. El a declarat că există multă dezinformare făcută intenționat pentru a slăbi încrederea în poliție și se prezintă cazuri rare, excepții.

„Domnului Cîțu nu îi convine dialogul. Înghețarea pensiilor, a salariilor și a vaucerelor de vacanță nu este corectă.

Statul român trebuie să ajute toate sectoarele din economie iar vaucerele de vacanță nu erau o cheltuială în plus și ajuta industria de turism din România. Vor dispărea un milion de locuri de muncă deoarece prin măsurile luate se lovește în mediul privat.

Este nevoie să creștem salariul minim. România este o țară bogată și trebuie să creștem acest salariu. Un salariu decent ar trebui să fie în jurul valorii de 1000 de euro, dar acest lucru se poate numai cu un guvern responsabil.

În 2010 și în 2011 a fost un măcel. Peste 1 600 000 de români sunt plătiți cu 1 650 de lei pe lună, de unde rezultă și pensii mici, contribuții mici.

Există o presiune din afară ca în România să nu se trăiască bine” a declarat Marius Ionescu la emisiunea Știrea Zilei de la 60m.ro, moderată de către Doina Grosu.