„Marea Resetare” a lumii ilustrată de TIME, plagiată de la românul Eugen Mihăescu, care ilustrase chiar un articol al lui Donald Trump din 1989, publicat de New York Times. Academicianul ne spune DE CE L-A VOTAT PE DONALD TRUMP

În vara lui 1989, mai precis pe 29 iulie, Donald J. Trump, actualul președinte al Statelor Unite, este publicat de New York Times cu un editorial în care i se adresa candidatului la primăria metropolei americane, supranumită Big Apple / Marele Măr, nimeni altul decât Rudy Giuliani, avocatul lui de azi în războiul cu mafia Familiei Biden. Actualul membru de Onoare al Academiei Române, graficianul anticomunist Eugen Mihăescu, o vedetă în lumea publicistică americană a acelei perioade, cu zeci de desene și coperți de reviste pe tot cuprinsul Americii, de la The New Yorker la Vogue și Los Angeles Times și chiar revista TIME, este solicitat să realizeze ilustrația editorialului lui Trump. Pe care o face, după cum vedeți, în ideea renovării Marelui Măr. 

Pentru ca peste mai bine de 30 de ani roata coincidențelor să se întoarcă, luna aceasta, în săptămâna alegerilor prezidențiale din SUA, 2- 9 noiembrie, revista TIME, nefavorabilă lui Donald Trump, alege pentru coperta sa internațională în care se vorbește despre “Marea Resetare” a ordinii mondiale – condamnată recent în termeni foarte duri de fostul nunțiu papal la Washington, Arhiepiscopul Vigano – o punere în scenă a renovării planetei. După desenul lui Eugen Mihăescu. “Marea Resetare”, un alt termen al noulimbii pentru Noua Ordine Mondială este un concept enunțat la Forumul Economic Mondial din septembrie anul acesta și presupune, conform Arhiepiscopului Vigano, o dictatură mondială sub masca epidemiei Covid-19. În câteva linii este vorba de instalarea unui comunism planetar, Agenda Forumului vorbind foarte clar despre necesitatea desființării instituțiilor naționale care, chipurile, împiedică lupta pentru pace, pardon, pentru sănătate în lume. Plagiatul revistei TIME fiind demonstrat, în premieră, de ActiveNews, vă prezentăm mai jos istoria acestui desen din NYT și opinia marelui român despre alegerile epocale din America, patria sa adoptivă.

DE CE L-AM VOTAT PE DONALD TRUMP

Motto: “În America de Nord se numea odată partid
democrat, partidul care era pentru sclavie. La noi,
această absurditate este generalizată. La noi toate
partidele au etichete false. Primii boieri și copii de
orășeni, când au înființat partidele, au adoptat
denumirile europene ca o reclamă, așa că toate
partidele noastre sunt liberale și democrate, pentru a
nu rămâne de rușine față de progresul Europei.”

Constantin Rădulescu-Motru – “Țărănismul. Un suflet și o politică”, 1924

 

Partidul Democrat este astăzi forța politică liberală (de stânga, pentru americani) și progresistă a Statelor Unite, care îl împinge din răsputeri spre Casa Albă pe fostul vicepreședinte Joseph Robinette Biden Jr. Îl compar pe Joe Biden cu un ceas stricat, încremenit în trecut. Numai că un ceas stricat, așa cum știe oricine, arată totuși de două ori pe zi ora exactă. Ceasul Joe Biden și-a pierdut acele, deci nu poate nici măcar atât. Deseori pare că nu știe pe ce lume se află și de aceea este folosit de cei care vor să schimbe lumea.

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro