Marcel Vela se implică în cazul vloggerului „Colo”: Sunt îngrijorat de numărul mare de urmăritori pe care îi avea acest tânăr

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a scris miercuri un mesaj pe Facebook în care vorbește despre cazul vloggerului „Colo”, reținut de autorități pentru instigare la violență și eliberat sub control judiciar. Vela le transmite părinților să își supravegheze copiii atunci când accesează conținut online și se arată îngrijorat pentru cei 850.000 de urmăritori ai vloggerului.

„Doresc să trag un mare semnal de alarmă părinților care nu supraveghează atent activitatea din online a copiilor. Ne confruntăm cu o lume a globalizării, din ce în ce mai digitalizată, în care sunt deschise căi nelimitate de acces la informații, dar care, în același timp, are și o latură infracțională, extrem de întunecată, pe care copiii încă nu o pot înțelege. (…) Trebuie să ținem pasul cu cei tineri (…) să ne adaptăm la tot ce este nou. Deși ne este greu, doar așa putem fi aproape de ei și putem să veghem la acțiunile pe care le întreprind”, a scris Marcel Vela.

„Nu pot să nu îmi exprim îngrijorarea, mai ales în fața numărului mare de urmăritori pe care îi avea acest tânăr, peste 850.000, dintre care, foarte mulți copii”, spune ministrul Internelor.

Vela le transmite părinților să își suprvegheze copiii atunci când accesează conținut online „pentru a preveni eventuale devieri comportamentale” și le cere să „semnaleze” de fiecare dată când constată „orice fel de abateri de la normalitate”.

 » Citește tot articolul pe www.digi24.ro