Marcel Vela l-a lăudat pe pompierul din Bistrița-Năsăud: Ciprian ieșise dintr-o tură extenuantă de 24 de ore

Ministrul de Interne, Marcel Vela, i-a lăudat pe cei care au intervenit la inundațiile care au loc în ultimele zile și a povestit despre Ciprian, pompierul fotografiat când salvează un bebeluș, în cursul unei intervenții din comuna Rodna, în Bistrița-Năsăud.

„Ciprian ieșise dintr-o tură extenuantă de 24 de ore, în care, alături de colegii săi, au intervenit să îi salveze pe cei năpăstuiți de inundații. După doar câteva ore, a fost trezit din somn de către comandantul unității. «Ciprian, trebuie să mergem urgent în localitatea Rodna. S-a produs o viitură puternică, iar mai multe familii sunt blocate în case. Apa crește foarte repede și dacă nu intervenim repede se poate produce o nenorocire. Am alertat toată unitatea…» În mai puțin de 30 de minute, zeci de pompieri salvatori erau adunați în zona afectată, iar comandatul i-a împărțit în mai multe echipe. Viitura creștea în intensitate, iar mulți oameni erau prinși în case. «Avem o casă în care sunt blocate 6 persoane. Doi sunt copii extrem de mici. Aveți mare grijă, trebuie să-i scoatem pe toți teferi de acolo»”, a scris Marcel Vela, miercuri seară, pe pagina de Facebook.

Potrivit ministrului de Interne, Ciprian are o experiență de peste 14 ani în salvarea de persoane și câteva mii de intervenții la activ.

 » Citește tot articolul pe www.digi24.ro