Marcel Ciolacu: PNL şi USR au pus la cale un abuz îngrozitor

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că Avocatul Poporului a fost repus în drepturi, iar Curtea Constituţională a confirmat, în unanimitate, că PNL şi USR au pus la cale un abuz îngrozitor şi au atacat însăşi esenţa statului de drept.

„CCR a confirmat azi, în unanimitate, că PNL şi USR au pus la cale un abuz îngrozitor şi au atacat însăşi esenţa statului de drept! La sesizarea PSD, Avocatul Poporului a fost repus în drepturi, spre disperarea lui Cîţu, Orban, Barna şi a restului găştii anti-corupţilor de carton. Salut decizia Curţii care consolidează astfel poziţia acestei instituţii în apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti faţă de abuzurile puterii”, a scris Ciolacu pe Facebook.

El adaugă că a văzut că Ludovic Orban şi Dan Barna „deja continuă delirul” şi vor o nouă procedură de revocare a lui Renate Weber.

„Chiar nu mai au niciun pic de raţiune! Nu-şi dau seama că orgoliul lor prostesc va pune România în cea mai proastă poziţie în faţa întregii Europe! Îi somez să renunţe la aceste manevre sinucigaşe, care fac un rău enorm ţării! Mă bucur că Avocatul Poporului este în măsură să-şi reia exercitarea deplină a atribuţiilor sale. La câte abuzuri pregăteşte această guvernare, Renate Weber va avea mult de lucru în continuare… sper că va începe cu OUG privind tăierea alocaţiilor şi cu OUG privind privatizarea sănătăţii”, a mai spus acesta.