Marcel Ciolacu își bate joc de români: Ne facturează la curent în funcție de consumul din 2021

Marcel Ciolacu își bate joc de noi prin ordonanța dată la 1 septembrie. Românii sunt puși să plătească facturi umflate la preț de piață liberă în funcție de consumul din anul 2021. Chiar dacă faci economie tot facturi umflate plătești. Acum după ce au creat problema PSD ne spune că este un non-sens prin vocea lui Ciolacu. PSD și PNL a creat această escrocherie pentru a mai băga ceva bani în buzunarele furnizorilor hrăpăreți. Totul se face pe spatele românilor.

„Plafonul este în discuţie în acest moment în coaliţie. Au fost mai multe propuneri. Nu le reţin pe cele ale ministrului Energiei. (…) Aşteptăm să luăm o decizie finală. Ordonanţa pe energie se află în acest moment la prima cameră sesizată, la Senat. Săptămâna viitoare va fi dat raportul. Deja am convenit modificări pentru instituţiile de cult, pentru serviciile publice, respectiv companiile de apă, dar şi pentru companiile de transport.

Mai avem şi discuţia privind faptul că fabricile de medicamente generice au un preţ plafonat la medicamente. Dacă nu intervenim, în acel moment acele medicamente dispar de pe piaţa din România. Cred că nu ne dorim acest lucru. Am văzut, au venit mai multe variante. Aşteptăm, prin Secretariatul General al Guvernului. Din punctul nostru de vedere, totul se raportează în timp real. Nu pot să îţi cer să faci economie şi tu vei beneficia de această economie peste 12 luni. Este un non-sens”, a conchis Ciolacu.