Marcel Ciolacu: guvernul „a tăiat” prin ordonanţă de urgenţă alocaţiile copiilor

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi că guvernul „a tăiat” prin ordonanţă de urgenţă alocaţiile copiilor şi tot prin ordonanţă de urgenţă încearcă „să privatizeze din nou sănătatea românilor”, prin introducerea coplăţii.

„Au tăiat astăzi – prin OUG! – alocaţiile copiilor, iar Cîţu bate câmpii cinic de o iluzorie triplare! Tot prin OUG, încearcă să privatizeze din nou sănătatea românilor, prin introducerea coplăţii. Au încercat, în zadar, şi în februarie anul trecut! Dar, la sesizarea Avocatului Poporului, judecătorii CCR au decis – în unanimitate! – că este neconstituţional ca spitalele private să acceseze fonduri publice de sănătate! Astăzi însă, nici tăierea alocaţiilor, nici privatizarea sănătăţii românilor nu vor putea fi oprite”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

El a adăugat că cei din coaliţia de guvernare s-au „grăbit să înlocuiască ilegal Avocatul Poporului” pentru ca nimeni să nu îi mai poată opri „din sarabanda ordonanţelor austerităţii”.

„Domnule Florin Cîţu, vorbiţi de ieşirea din sărăcie doar prin liberalism? Când singurii care au ieşit din sărăcie sunt apropiaţii voştri şi firmele voastre de casă. Sunteţi un guvern şi cinic şi mârşav cu viitorul României! Florin Cîţu trebuie să plece acasă”, a mai scris acesta.

Guvernul a stabilit majorarea alocaţiei de stat pentru copii începând din anul 2022 şi indexarea cu rata medie a inflaţiei începând din anul 2023, a anunţat premierul Florin Cîţu.

„Guvernul a stabilit majorarea alocaţiei de stat pentru copii începând din anul 2022 şi indexarea cu rata medie a inflaţiei începând din anul 2023. Cuantumul alocaţiei de stat pentru copii începând din luna ianuarie 2022, 486 de lei pentru copiii cu vârsta până la 2 ani sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap, 243 de lei pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii peste 18 ani care urmează cursurile liceale sau profesionale, 486 de lei pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 ani şi 18 ani în cazul copilului cu handicap. Alocaţia de stat pentru copii se cumulează cu indemnizaţia lunară, stimulentul lunar sau stimulentul de inserţie”, a declarat Florin Cîţu, joi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.