Marcel Ciolacu, a acuzat, miercuri, existenţa unei „dezvoltări discrepante” în România

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a acuzat, miercuri, existenţa unei „dezvoltări discrepante” în România, subliniind necesitatea alocării de fonduri pentru investiţii în infrastructura din zona Moldovei.

El a declarat, într-o emisiune la România TV, că prioritatea principală a României ar trebui să fie finanţarea, prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, a autostrăzilor care să lege Moldova de Ardeal şi de Bucureşti.

„Ai şi în interiorul României nişte discrepanţe între zonele de dezvoltare (…). De exemplu, din Moldova în principal există această migraţie a forţei de muncă spre Europa, oameni care în loc să facă plusvaloare în ţara lor merg şi fac plusvaloare în alte state europene. Nu încerci prin acest Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă, prin corelarea cu celelalte proiecte europene să micşorezi aceste discrepanţe între zonele de dezvoltare? Prioritatea numărul 1 din punctul nostru de vedere sunt autostrăzile din Moldova. Trebuie odată străpunşi Carpaţii să faci legătura între Ardeal şi Moldova, între Moldova şi Bucureşti. Fără să faci autostrăzile din Moldova, acelor oameni nu le dai nicio şansă să vină investitori mari în zona Moldovei”, a afirmat Ciolacu.