Manager de spital: „Autorizația vaccinurilor la copii a trecut peste niște criterii, iar acest lucru este riscant pentru viitor”

Un manager de spital curajos a vorbit despre campania de vaccinare la copii cu vârsta între 12 și 18 ani. Autorizația vaccinurilor la copii a fost trecută în regim de urgență, iar multe criterii au fost eliminate. Nu se cunosc reacțiile adverse pe termen mediu și lung, iar acest lucru ar trebui să dea de gândit oricărui părinte care vrea să își vaccineze copilul.

„Autorizaţiile de punere pe piaţă a vaccinurilor sunt date pentru situaţii de urgenţă (…) În ceea ce priveşte grupa de vârstă de 12-18 ani, nefiind specialist, nu pot să spun un lucru medical fundamentat, dar, din punctul meu de vedere, dacă fiicele mele s-ar încadra în această grupă de vârstă aş avea foarte mari semne de întrebare dacă să vaccinez sau nu copiii mei, având în vedere, aşa cum spuneam (…), că în momentul de faţă autorizaţiile de punere pe piaţă a acestor vaccinuri sunt bazate pe starea de urgenţă. Adică este o autorizaţie primită trecând peste nişte criterii, dar fără a avea toate informaţiile, sau poate că formulez exagerat când spun toate informaţiile, dar experienţa multor ani în spate. Şi în această situaţie aş considera riscant, dintr-un anumit punct de vedere, ca să administrez copiilor mei. Pe de altă parte, însă, am văzut în valul precedent că o sursă, un vector important de răspândire a virusului au fost chiar copiii din această generaţie. De aceea, cred că ar trebui să fie o dezbatere, nu politică, ci mai mult ştiinţifică, în această privinţă, care să ne răspundă la aceste întrebări. Ca tată, în primul rând, m-aş gândi serios dacă să vaccinez sau să nu vaccinez copiii mei, pentru că nu ştiu foarte multe despre efectele posibile în perioada următoare la această generaţie” , a declarat Andras Nagy Robert