Mama Dianei Șosoacă este în masonerie

Alice Florescu-Bleotu, mama senatoarei Diana Șoșoacă, este membră a masoneriei. Ea face parte din Marea Lojă Națională a României 1880, în condițiile în care Biserica Ortodoxă consideră că „francmasoneria lupta împotriva legii naturale, voite de Dumnezeu, conform căreia omenirea e compusă din națiuni”.

Alice Florescu-Bleotu a apărut îmbrăcată cu un costum specific organizațiilor masonice în cadrul unui reportaj difuzat de Kanal D despre o reunire a Marii Loji Naționale a României 1880.

Alice Florescu-Bleotu este și specialistă în ezoterism, o disciplină care intră în conflict direct un învățurile Bisericii Ortodoxe, promovate intens de Diana Șoșoacă.

„România este o zona plină de energie, are acel octogon. Cei care au puțină cunoaștere ezoterică știu că există în România 7 din cele 8 puncte hiperenergetice cu care se poate face labtul de unire, de blocare a acestor energii manipulate și de distrugere a noastră”, spunea mama lui Șoșoacă la o conferință despre ezoterism.

Alice Florescu-Bleotu a fost implicată și în politică, fiind extrem de apropiată de rezerviști din serviciile secrete și din armată. Cel mai probabil pe această cale și-a lansat fiica, pe Diana Șoșoacă, în politică. Șeful Marii Loje Masonice Naționale 1880, generalul (r) Bartolomeu Constantin Săvoiu, este și președintele asociației „Alianța Lege și Ordine” (ALO). Alice Florescu-Bleotu a fost aleasă în 2012 vicepreședinte al ALO.

În 2013, ALO și-a înființat propriul partid, având aceeași denumire. „ALO este pentru prima dată un partid de centru-dreapta. Răspundem unei așteptări profunde a populației române. Dreapta nu există. Sunt oameni vopsiți care au înșelat poporul cu vechi slogane”, afirmă atunci generalul Constantin Săvoiu.

El declarat atunci, citat de DC News, că în partid sunt ofițeri, colonei și generali, „oameni care au servit țara și au jurat credință să servească patria. Ei pot să fie folositori țării”.

Un astfel de ofițer din ALO este Gheorghe Dinu, fost șef la unitatea din Constanța a serviciului secret al Ministerului de Interne, cunoscut sub numele „Doi și-un sfert”. În 2014, Dinu a candidat ca independent la Președinția României.

Iat-o pe Alice Florescu-Bleotu alături de președintele ALO, generalul (r) Bartolomeu Constantin Săvoiu la o conferință a ALO:

De ALO nu s-a mai auzit nimic în ultimii ani, în schimb pe scenă politică a apărut un alt partid al „rezerviștilor”, Partidul SOS România.