Maia Sandu: România va rămâne în continuare alături de noi, la bine şi la greu

Preşedinta Republicii Moldova Maia Sandu a avut o întrevedere, joi la Chişinău cu premierul Nicolae Ciucă, cu care a discutat despre proiectele de pe agenda bilaterală şi despre procesul de integrare europeană a ţării noastre.

„Am trecut în revistă progresele în implementarea proiectelor în desfăşurare – construcţia podului Bumbăta-Leova, deschiderea punctului de control coordonat Leuşeni-Albiţa, finanţarea mai multor proiecte de dezvoltare a comunităţilor în cadrul Programului „Satul European” şi am discutat despre pregătirea lucrărilor pentru iniţierea – în viitorul apropiat – a altor proiecte în domenii de interes strategic, inclusiv construcţia Liniei Electrice Aeriene Bălţi-Suceava, dar şi reconstrucţia altor 3 poduri rutiere”, a afirmat Maia Sandu, potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale a Republicii Moldova.

Preşedinta Maia Sandu şi-a exprimat recunoştinţa faţă de tot sprijinul pe care ni-l acordă România.

„I-am mulţumit domnului Prim-ministru pentru iniţiativa Guvernului României adresată instituţiilor europene cu privire la instituirea unui regim de sancţiuni împotriva indivizilor care încearcă să destabilizeze situaţia din ţara noastră. La fel, suntem recunoscători pentru sprijinul Bucureştiului în organizarea şedinţei Comunităţii Politice Europene, care va avea loc la începutul lui iunie în ţara noastră. Am primit asigurări că România va rămâne în continuare alături de noi, la bine şi la greu”, a conchis Sandu.

La rândul său, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a precizat că Guvernul României reafirmă sprijinul necondiţionat pentru Republica Moldova în parcursul european, dar şi pentru consolidarea economiei şi menţinerea stabilităţii şi securităţii în faţa provocărilor din regiune. El i-a mulţumit Maiei Sandu pentru decizia Parlamentului Republicii Moldova de a adapta legislaţia în conformitate cu hotărârea Curţii Constituţionale, respectiv de a acorda limbii române statutul de limbă oficială în Republica Moldova, precizează Guvernul în comunicatul oficial.