OPINII ROPRES

Maia Sandu poate sta în istorie alături de Mihai Viteazu sau Cuza Vodă, sau alături de Vlad Plahotniuc sau Vlad Filat

De-alungul timpului România a greșit atunci când a investit în diferiți factori politici de la Chișinău. De fiecare dată s-a dovedit că am greșit iar cei care au fost susținuți atunci când s-au văzut sus, în vârful puterii, au devenit repede antiromâni ca și parte a politicii lor de a-și conserva puterea.

Că vorbim despre Vladimir Voronin, despre Vladimir Plahotniuc sau Vlad Filat, toți au avut la începuturile lor susținerea Bucureștiului. După ce s-au văzut pe funcții aceștia au întors brusc spatele și au schimbat discursul.

România a greșit atunci când a intervenit în republica Moldova, fie susținând o persoană, fie trimițând bani. Faptul că am finanțat regimurile politice de la Chișinău nu înseamnă că am făcut vreun bine românilor de acolo.

Moldova este un stat eșuat, cetățenii au părăsit țara, sărăcie este omniprezentă iar oamenii s-au obișnuit să trăiască în frig și în întuneric.

Maia Sandu poate sfârși având soarta celor pe care i-am amintit mai devreme sau poate , cu mult curaj, să dovedească că poate face istorie. Unirea României cu Republica Moldova ar reprezenta astăzi un gest firesc, un gest normal, dar acest lucru stă în mâinile factorilor politici de la București și Chișinău. Dacă la București lucrurile sunt clare și pentru Unire, la Chișinău acest lucru trebuie exprimat public și în actele oficiale.

Maia Sandu poate lua un loc în istorie alături de Mihai Viteazu, Alexandru Ioan Cuza sau regele Ferdinand, sau poată să se stingă ca o stea căzătoare alături de Voronin, Plahtoniuc și Filat. Să sperăm că domnul îi va lumina mintea și va lua decizia corectă.

S-ar putea să-ți placă și...