Maia Sandu anunţă cine sunt victimele atacului de pe aeroport: Un poliţist de frontieră şi un angajat din securitatea aeroportuară

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, anunţă, vineri, cine sunt victimele atacului de pe aeroport, respectiv un poliţist de frontieră şi un angajat din securitatea aeroportuară. ”Este o zi tristă pentru noi toţi”, a afirmat Maia Sandu, precizând că Poliţia şi organele de forţă sunt mobilizate pe tot teritoriul Republicii Moldova

”Azi la Aeroport a avut loc un incident grav în care un cetăţean străin, ce a primit refuz de intrare în ţară de la autorităţile Republicii Moldova, a împuşcat mortal două persoane – un poliţist de frontieră şi un angajat din securitatea aeroportuară”, a scris, vineri Maia Sandu, pe Facebook.

Preşedintele Republicii Moldova a transmis condoleanţe familiilor şi rudelor îndoliate.

”Pierderea celor dragi este o durere nemărginită pentru familii. Este o zi tristă pentru noi toţi”, a mai transmis Maia Sandu.

Aceasta anunţă că instituţiile statului sunt în alertă sporită, Poliţia şi organele de forţă fiind  mobilizate pe tot teritoriul Republicii Moldova.

Un cetăţean străin, căruia i s-a refuzat accesul în Republica Moldova, ar fi luat pistolul unui poliţist de frontieră de pe Aeroportul Internaţional Chişinău şi a tras mai multe focuri de armă. Două persoane au murit. 

Atacatorul, rănit în timpul operaţiunilor de prindere, primeşte îngrijiri medicale.