„Mai multe măști decât meduze”: Deșeurile Covid ajung în oceane

Ecologiștii au avertizat că pandemia cauzata de noul coronavirus ar putea declanșa o creștere severă în poluarea oceanelor, adăugându-se munților de deșeuri plastice care amenință deja viața marină, după ce au găsit măști de protecție plutind în ape ca meduzele și mănuși de plastic îmbibate cu apă împrăștiate pe fundul mării, relatează The Guardian.

Semnalul de alarmă a fost dat de organizația non-guvernamentală Opération Mer Propre a cărei activități includ curățarea regulată a gunoaielor de pe Coasta de Azur.

Scafandrii au găsit în Marea Mediterană ceea ce Joffrey Peltier, unul din membri organizației, a descris ca fiind „deșeuri Covid” – zeci de mănuși, măști și sticle de dezinfectant pentru mâini amestecate cu mult mai obișnuitele pahare de plastic și conserve de aluminiu.

Cantitățile de măști și mănuși găsite sunt departe de a fi enorme potrivit lui Peltier, însă acesta și-a exprimat îngrijorarea că aceste descoperiri indică un nou tip de poluare care ar putea deveni omniprezent după ce milioane de oameni din întreaga lume au apelat la produse din plastic de unică folosință ca urmare a izbucnirii pandemiei de COVID-19.

Doar în Franța autoritățile au comandat două miliarde de măști.

 » Citește tot articolul pe www.hotnews.ro