Mai mult de jumărate dintre părinți consideră că educația antreprenorială ar trebui începută de la 7 ani

Cursurile de educație antreprenorială sunt din ce în ce mai căutate de părinți din dorința de a le asigura copiilor toate pârghiile necesare în alegerea unei viitoare meserii, precum și descoperirea și dezvoltarea abilităților.
Aproape jumătate dintre părinți văd în cursuri o bună oportunitate prin care copii își vor însuși aptitudini utile în viitor, în timp ce 37% dintre ei cred că acestea îi vor ajuta pe copii să își descopere potențialul, astfel încât să le fie mai ușor să își aleagă cariera potrivită. Aceste date au reieșit dintr-un studiu intern realizat de proiectul de educație antreprenorială Kids in Business, desfășurat în perioada octombrie-noiembrie 2021, în rândul părinților care au optat să își înscrie copii la cursuri.
D in datele studiului Kids in Business, cu privire la necesitatea cursurilor de antreprenoriat, reflectă cifrele barometrului EY pe 2019, din care reiese că educația precară și teama de eșec se numără printre motivele pentru care 1 din 3 start-upuri din România nu reușește să atingă al doilea an de activitate. Din acest motiv, 47% dintre părinți văd în cursurile de antreprenoriat un mod prin care copiii își vor însuși aptitudinile care-i vor ajuta să se dezvolte, în timp ce 37% cred că prin intermediul lor copiii își vor găsi vocația.
În ceea ce privește perioada de începere a acestor cursuri, 67% dintre părinții sunt de părere că vârsta de 7 ani este cea mai potrivită pentru un copil să își însușească primele noțiuni de educație financiară, în timp ce 18% dintre aceștia cred că este mai potrivit să aștepte ca cel mic să împlinească 9 ani. 15% dintre părinți au căutat astfel de cursuri după ce copii au împlinit 11 ani.
Hobby-urile, un prim pas către o carieră de succes
Pentru părinți, activitățile recreative ale celor mici sunt primul indiciu asupra viitoarei meserii și sunt dispuși să investească în dezvoltarea abilităților acestora.

 » Aflați mai multe informații aici.