Magneziul poate preveni crampele musculare?

Magneziul poate preveni crampele musculare?

Unele dovezi sugerează că magneziul sub formă de supliment alimentar poate fi util pentru a preveni și a trata apariția crampelor musculare.

Crampele musculare, cunoscute și sub denumirea de cârcei, sunt contracții dureroase și vizibile ale unui mușchi sau ale unei părți a acestuia. În majoritatea cazurilor, crampele pot dura de la câteva secunde până la câteva minute, însă pot fi extrem de incomode, scrie doc.ro.

Crampele la picioare sunt raportate la până la 60% dintre adulți și 7% dintre copii. Acestea sunt supărătoare și pot provoca dureri severe și tulburări de somn, precum și durere reziduală în mușchii afectați. Până la 20% dintre persoanele care se plâng de crampe la picioare au simptome în fiecare zi, care sunt suficient de severe pentru a necesita intervenție medicală. În prezent, nu s-a dovedit că tratamentele pentru crampele picioarelor sunt sigure și eficiente, dar există o nevoie clară de opțiuni de tratament. Pentru unele persoane, magneziul pare a fi o opțiune.

Din ce cauze apar crampele musculare?

Potrivit oamenilor de știință, cauzele exacte ale crampelor musculare la nivelul picioarelor sunt în mare parte necunoscute, dar printre factorii declanșatori se numără exercițiile fizice, sarcina, prezența crampelor nocturne la nivelul picioarelor, deshidratarea, anumite medicamente (raloxifen, naproxen).

Uneori, crampele musculare ale picioarelor pot fi un simptom al unei afecțiuni medicale de bază, cum ar fi o afecțiune neurologică (boala neuronilor motori), o infecție (tetanosul), o boală de ficat, tromboză venoasă profundă. Ingerarea de toxine precum plumbul sau mercurul poate provoca, de asemenea, crampe musculare.

Orice se poate confrunta cu cârceii, dar anumite persoane sunt mai expuse riscului:

persoanele supraponderale și cele obeze;

sportivii;

pacienții care iau anumite medicamente;

adulții mai în vârstă, în special cei trecuți de 65 de ani;

 » sursa: www.replicaonline.ro