Macron: SUA și Germania se opun aderării Ucrainei la NATO

Statele Unite și Germania sunt principalii oponenți ai aderării Ucrainei la NATO, a declarat marți președintele francez Emmanuel Macron, înaintea Summitului aniversar al NATO de la Washington, desfășurat între 9 și 11 iulie.

Macron a subliniat „opoziția solidă” a SUA și Germaniei față de invitarea Ucrainei în Alianța Nord-Atlantică. „În cele din urmă, va exista o decizie a aliaților de a invita Ucraina să se alăture NATO,” a afirmat el.
Macron, în criză politică face acuzații grave: SUA și Germania se opun aderării Ucrainei la NATO

Președintele francez a amintit și de Summitul NATO de anul trecut de la Vilnius, unde Ucraina nu a primit invitația de a deveni membră.

„Ucrainenii au fost destul de frustrați când au realizat că ușa era deschisă

În schimb, cancelarul german Olaf Scholz a asigurat sprijinul pe termen lung pentru Ucraina, care luptă împotriva agresiunii ruse.

Scholz, vorbind înaintea Summitului aniversar al NATO, și-a exprimat bucuria de a reafirma mesajul clar că „vom susține Ucraina atât timp cât va fi nevoie.”

El a menționat livrările de arme și inițiativa recentă a G7 privind un pachet de finanțare de 50 de miliarde de dolari, obținut prin valorificarea activelor rusești înghețate, ca semn de solidaritate cu Ucraina și un mesaj clar către Moscova.