Lui Ciucă și Ciolacu le tremură scaunele: L-au chemat de urgență pe Daea la Guvern

Agramatul Nicolae Ciucă a prins glas în urma manifestațiilor în forță ale fermierilor români. Ciucă al nostru i-a cerut, lui nea Petrică Daea, măsuri urgente pentru a sprijini fermierii români. Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu sunt cele două slugi care au permis ca România să devină piață de desfacere pentru cerealele ucrainene. Ciucă și Ciolacu ar trebui să demisioneze, nu Daea. Pensionarul Petre Daea face doar ce i se spune de la partid.

Premierul României a solicitat soluţii urgente la problemele cu care se confruntă fermierii şi procesatorii, semnalate inclusiv în discuţiile purtate joi de şeful Executivului cu reprezentanţii sectorului de profil, arată informarea de presă a Guvernului.

Fermierii din întreaga ţară protestează, vineri, nemulţumiţi de „soluţia găsită de Comisia Europeană la problemele şi dezechilibrele grave cu care se confruntă sectorul agro-alimentar”.

Ministrul Agrilcuturii Petre Daea a declarat vineri, după întâlnirea cu fermierii care protestează în Capitală, că a fost publicat pe site-ul ministerului actul normativ care stabileşte modul de acordare a banilor de la Comisia Europeană, cei 10 milioane de euro, care au fost dublaţi de la bugetul de stat.

El a precizat că aceste sume se vor da numai fermierilor care au cereale pe stoc la 1 februarie şi nu se dă niciun cent pentru comercianţii de cereale. Ministrul a dat asigurări că banii vor ajunge la fermieri în 29 de zile.