Ludovic Orban, răspuns ezitant cu privire la canditatura pentru șefia PNL

Întrebat dacă va mai candida pentru funcția de președinte al PNL, Ludovic Orban a oferit un răspuns ezitant, spunând că în luna septembrie sau octombrie va avea loc convocarea Congresului partidului.

„Congresul PNL, conform statutului, se convoacă, e un Congres obișnuit, un Congres ordinar, se convoacă după anul de după alegerile parlamentare și presupune alegeri care pleacă de jos în sus. Întâi se organizează adunări generale în fiecare organizație locală, după aia se organizează conferințele județene la care se aleg conduceri județene și după conferințele județene se organizează Congresul la care se alege conducerea națională.

Cel mai probabil o să înceapă adunările generale după luna martie, probabil conferințele județene pe perioada verii și cel mai probabil alegerile efective, Congresul în luna septembrie, octombrie”, a declarat Ludovic Orban, marți după ce a participat la o ședință cu reprezentanții IMM.

Va mai candida Ludovic Orban la șefia PNL?

Chestionat dacă va mai candida la șefia formațiunii, Orban a răspuns: „Am preluat PNL într-un moment greu, după o înfrângere în alegeri când avea 17-18% în sondajele de opinie”.

Referitor la faptul că unii colegi îi cer demisia din funcția de președinte al PNL, acesta a explicat că nu comentează public astfel de lucruri, ci discută în forurile staturare ale partidului.

Sursă text: ziare.com

Sursă foto: ziare.com