Ludovic Orban: Nu manipulăm nicio cifră. Cine lansează astfel de alegaţii în spaţiul public este complet dus cu capul

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică seara, că nu există nicio posibilitate de manipulare a datelor cu privire la cazurile de coronavirus, acuzându-i de demagogie politică pe cei care susţin contrariul. „Cine lansează astfel de alegaţii în spaţiul public este complet dus cu capul”, a spus premierul.

„Toată demagogia politică legată de faptul că noi manipulăm cifre. Nu manipulăm nicio cifră. Noi avem un număr de laboratoare acreditate, care au o capacitate de testare pe care am crescut-o de la 500 – 600 la peste 17.000 de teste zilnic. Aceste laboratoare fac analizele Real Time PCR. Aceste analize se fac după o metodologie, se înregistrează. Există un sistem de centralizare a informaţiilor cotidian şi toate informaţiile sunt publice. Nimeni nu poate să manipuleze aceste informaţii. Cine lansează astfel de alegaţii în spaţiul public este complet dus cu capul.

Nu există nicio posibilitate de a manipula aceste informaţii. Ce rezultă din testarea care se face prin RT-PCR aia se comunică public. Pericolul este. (…) Există o rată a mortalităţii care este de peste 6%. Sunt oameni care mor din cauza acestui virus. (…) E un pericol la adresa sănătăţii şi a vieţii. Nu te poţi juca cu astfel de lucruri.

 » Citește tot articolul pe www.digi24.ro